destination taste!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

: 500 γρ.
: 20 min

Για όσους αγαπούν τις καραμέλες γάλακτος αυτή η μαρμελάδα θα γίνει η αγαπημένη τους. Απλώστε την στο ψωμί, γεμίστε κρέπες, συνοδέψτε pancakes, γεμίστε κρουασάν. Όπως και να την χρησιμοποιήσετε είναι σίγουρο ότι θα την απολαύσετε…

Υλικά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω την ζάχαρη σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και καραμελώσει. Δεν ανακατεύω καθόλου για όση ώρα λιώνει η ζάχαρη. Αν χρειαστεί, ανακινώ μόνο το τηγάνι.
  • Βήμα 2 Αφού καραμελώσει η ζάχαρη, προσθέτω σταδιακά το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να τελειώσουν και τα δύο αυτά υλικά και συνεχίζω το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 3 Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω τη μαρμελάδα σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Την αφήνω να κρυώσει και την διατηρώ στο ψυγείο.
  • Βήμα 4 Tip: Για μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα γεύση στη μαρμελάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλατισμένο βούτυρο. Θα εκπλαγείτε από τη γεύση της.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό