Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΔΙΧΡΩΜΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

ΔΙΧΡΩΜΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

ΔΙΧΡΩΜΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

: 10
: 20 min
: 20 min
           
: 1 hr 30 min

Tα πιο νόστιμα σνακ για τα παιδιά με ένα σούπερ αλεύρι με υψηλή διατροφική αξία. Αν δεν σας αρέσει το καρύδι -αν και ταιριάζει απόλυτα με το παντζάρι- μπορείτε να βάλετε αμύγδαλο ή φουντούκι.

Υλικά
  • Για την κόκκινη ζύμη
  • 375 γρ. αλεύρι δίκοκκο, Μύλοι Δάκου
  • 5 γρ. μαγιά ξηρή
  • 20 γρ. μέλι
  • 125 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, χλιαρή
  • 1 αυγό
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 200 γρ. παντζάρια ωμά, τριμμένα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη ζύμη καρυδιού
  • 300 γρ. αλεύρι δίκοκκο, Μύλοι Δάκου
  • 5 γρ. μαγιά ξηρή
  • 20 γρ. μέλι
  • 160 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, χλιαρή
  • 1 αυγό
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 100γρ. καρύδια, τριμμένα
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 5 φέτες μπέικον Μπέλλης, κομμένες κάθετα στη μέση (θα δημιουργήσω 10 στενές λωρίδες)
  • Για το ψήσιμο
  • 1 αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές γάλα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την κόκκινη ζύμη: Πασπαλίζω την μαγιά στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύω. Την αφήνω για 15 λεπτά. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αυγό, το βούτυρο, τα παντζάρια και το αλάτι και ανακατεύω. Προσθέτω το αλεύρι και το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνω τα υλικά για 4-5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.
  • Βήμα 2 Για την ζύμη καρυδιού: Ακολουθώ την ίδια διαδικασία όπως και με την κόκκινη ζύμη, αφήνοντας μόνο το μπέικον το οποίο θα χρησιμοποιήσω αργότερα. Σκεπάζω τις δύο ζύμες με καθαρή πετσέτα και τις αφήνω για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  • Βήμα 3 Για τα ψωμάκια: Τοποθετώ τις δύο ζύμες σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω την κάθε μια σε 10 ίσα μέρη. Δουλεύω με τα χέρια τα κομμάτια της κάθε ζύμης φτιάχνοντας μακριά κορδόνια. Τυλίγω τα «καρυδένια» κορδόνια με 1 λωρίδα μπέικον το καθένα και κατόπιν, τυλίγω ένα καρυδένιο και ένα κόκκινο μαζί.
  • Βήμα 4 Βάζω τα δίχρωμα ψωμάκια σε  λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζω με πετσέτα. Τα αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  • Βήμα 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Aλείφω τα ψωμάκια με το χτυπημένο αυγό και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.

Related Posts

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

 20΄ 40΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο Υλικά Εκτέλεση 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια  (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε θα τα βρούμε […]

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτόσαλτσα

Σαλάτα σπανάκι με κολοκύθα και γιαουρτόσαλτσα

15´ – 4 – 6 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα στο Λασίσι Υλικά Εκτέλεση 200-300 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι 200 γρ. κολοκύθα, ωμή, τριμμένη ½ φλιτζ. τσαγιού κράνμπερι αποξηραμένα Για τη βινεγκρέτ 1 κουτ. γλυκού σκόνη μουστάρδας 4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με […]