προορισμός…γεύση!

Παραδοσιακό πιάτο ο μπακαλιάρος, ειδικά για την ημέρα του Ευαγγελισμού, η οποία συμπίπτει με τον γιορτασμό της Επανάστασης του 1821. Είναι η μια από τις δύο φορές, που η θρησκεία μας, διακόπτει την νηστεία της τεσσαρακοστής για να γιορταστεί μια χαρμόσυνη, θεομητορική γιορτή. Η δεύτερη φορά, είναι την Κυριακή των Βαΐων, η οποία είναι αφιερωμένη στον επίγειο βίο του Ιησού.

Η εξήγηση, της χρήσης του παστού μπακαλιάρου είναι μάλλον, αρκετά απλή. Με εξαίρεση τα νησιά μας, το φρέσκο ψάρι αποτελούσε πολυτέλεια για τους φτωχούς κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος, που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη συντήρηση, αποτέλεσε την εύκολη και φθηνή λύση. Παστός ή φρέσκος, φιλέτο ή ολόκληρος, γίνεται ο πρωταγωνιστής σε κάθε ελληνικό σπίτι την ημέρα του Ευαγγελισμού… Δείτε τις καλύτερες συνταγές για να τον απολαύσετε!

Μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου
Μπακαλιάρος με σπανάκι και σταφίδες στο φούρνο
Μπακαλιάρος με μουστάρδα
Μπακαλιάρος στο φούρνο με αρωματικά χόρτα
Μπακαλιάρος στη γάστρα με χόρτα και ξερά δαμάσκηνα
Μπακαλιάρος Αγιορείτικος με δαμάσκηνα


1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *