Παραδοσιακό πιάτο ο μπακαλιάρος, ειδικά για την ημέρα του Ευαγγελισμού, η οποία συμπίπτει με τον γιορτασμό της Επανάστασης του 1821. Είναι η μια από τις δύο φορές, που η θρησκεία μας, διακόπτει την νηστεία της τεσσαρακοστής για να γιορταστεί μια χαρμόσυνη, θεομητορική γιορτή. Η δεύτερη φορά, είναι την Κυριακή των Βαΐων, η οποία είναι αφιερωμένη στον επίγειο βίο του Ιησού.
Η εξήγηση, της χρήσης του παστού μπακαλιάρου είναι μάλλον, αρκετά απλή. Με εξαίρεση τα νησιά μας, το φρέσκο ψάρι αποτελούσε πολυτέλεια για τους φτωχούς κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος, που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη συντήρηση, αποτέλεσε την εύκολη και φθηνή λύση. Παστός ή φρέσκος, φιλέτο ή ολόκληρος, γίνεται ο πρωταγωνιστής σε κάθε ελληνικό σπίτι την ημέρα του Ευαγγελισμού… Δείτε τις καλύτερες συνταγές για να τον απολαύσετε!
Yummy