προορισμός…γεύση!

Χυλοπίτες φόρμας με μανιτάρια και τυριά

Χυλοπίτες φόρμας με μανιτάρια και τυριά

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 40 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 30 mins Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Σε ένα μπολάκι βάζω τα αποξηραμένα πορτσίνι και το χλιαρό νερό και τα αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά να μουλιάσουν.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα αποξηραμένα μανιτάρια μαζί με το νερό τους και μαγειρεύω για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα. Προσθέτω το κρασί και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Προσθέτω τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τον ζωμό κότας και τη δάφνη. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 30 λεπτά. Η σάλτσα θα πρέπει να μείνει με αρκετά υγρά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
    Αδειάζω τη μισή ποσότητα της σάλτσας σε μια βαθιά φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ρίχνω από πάνω τις χυλοπίτες. Τις απλώνω να καλύψουν όλη τη φόρμα και σκεπάζω με την υπόλοιπη σάλτσα.

  4. Με ένα κουτάλι, κάνω μικρές τρύπες ανάμεσα στις χυλοπίτες και «στριμώχνω» τους κύβους μοτσαρέλας. Πασπαλίζω με την γραβιέρα και σκεπάζω την φόρμα με αλουμινόχαρτο.

  5. Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Keywords: χυλοπίτες φόρμας με μανιτάρια,τυριά

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Really good!