προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 min Rest Time 6 hour Total Time 6 hrs 40 mins Servings: 10

Υλικά

Για την τούρτα

Για τη μους σοκολάτα

Εκτέλεση

Video
Off On

  1. Ξεκινάω την τούρτα φτιάχνοντας το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφήνω το ζελέ να κρυώσει εκτός ψυγείου μέχρι να το χρησιμοποιήσω.

  2. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και βράζω για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει καλά. Προσθέτω το λικέρ πορτοκάλι και ανακατεύω.

  3. Παίρνω μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή αν δεν έχω, ένα τσέρκι 26-28 εκ. το οποίο ντύνω με αλουμινόχαρτο. Βουτάω για λίγα δευτερόλεπτα ένα ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ στο αρωματισμένο σιρόπι και τα στρώνω στη βάση της φόρμας.

  4. Αδειάζω επάνω στα σαβαγιάρ το ζελέ κεράσι που έχω ήδη ετοιμάσει. Βάζω τη βάση στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά το ζελέ.

Για την μους σοκολάτα-εσπρέσο

  1. Βάζω το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει) Προσθέτω τον έτοιμο εσπρέσσο και ανακατεύω. Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω το ζεστό γάλα με τον καφέ. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτω λίγη λίγη στη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.

  2. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και στρώνω την επιφάνεια του ζελέ με σαβαγιάρ ποτισμένα στο σιρόπι πορτοκάλι.

  3. Απλώνω τη μους σοκολάτα-εσπρέσο και ισιώνω με ένα κουτάλι. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.

  4. Σερβίρω την τούρτα κομμένη σε κομμάτια και διακοσμημένη με φύλλα σοκολάτας.

Keywords: τούρτα πορτοκάλι κεράσι με μους σοκολάτα εσπρέσο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση