προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 3 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 3 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 30

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το νερό. Προσθέτουμε πασπαλιστά τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά να φουσκώσει.

  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Κόβω μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε σε κορδόνια. Μπορούμε να τα τηγανίσουμε όπως ακριβώς είναι ή να τους δώσουμε σχήματα που μας αρέσουν.

  3. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε σχάρα να στραγγίξουν και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και σάλτσα σοκολάτας. Εναλλακτικά τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

    Τηγανίτες σπιράλ
Keywords: λαλάγγια, καλλιχέρες, τηγανίτες, χυμός πορτοκάλι, μέλι, εύκολο, παραδοσιακο
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *