προορισμός…γεύση!

Κεφτεδάκια με σύγκλινο Μάνης

Κεφτεδάκια με σύγκλινο Μάνης

0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 30 mins Total Time 1 hr Δυσκολία: Beginner Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Για τη σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τα κεφτεδάκια

  1. Βάζουμε το σύγκλινο σε ένα μπλεντεράκι και το πολτοποιούμε. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το πολτοποιημένο σίγκλινο, και ζυμώνουμε με τα χέρια για 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βρέχοντας τα χέρια μας ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά.

  2. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τα σερβίρουμε μαζί με τις δύο σάλτσες.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε να διαλυθεί και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και προσθέτουμε την τριφτή ντομάτα, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πετιμέζι και ανακατεύουμε.

Note

Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ

Keywords: κεφτέδες, κεφτεδάκια, σύγκλινο, σύγκλινο Μάνης, μεζές, σάλτσα γιαουρτιού, πορτοκάλι, σάλτσα ντομάτας,
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *