προορισμός…γεύση!

Σολομός με λαζανάκι και σάλτσα βουτύρου-λεμονιού

Σολομός με λαζανάκι και σάλτσα βουτύρου-λεμονιού

5 from 1 vote
5 Add to Favorites
Prep Time 10 mins Cook Time 20 mins Total Time 30 mins Servings: 4

Υλικά

Για το σολομό

Για το λαζανάκι

Για τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού

Εκτέλεση

Video
Off On

Για το σολομό

  1. Αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα τα φιλέτα. Βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνω μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να βράζει. Δυναμώνω τη φωτιά και μόλις κάψει καλά βάζω τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω και τα τηγανίζω για 3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το δέρμα τους. Γυρίζω τα φιλέτα με μια σπάτουλα, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 2 λεπτά ακόμη. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού και τα διατηρώ ζεστά.

Για το λαζανάκι

  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό ρίχνω το λαζανάκι και βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το σουρώνω και το διατηρώ ζεστό. Επαναφέρω το λαζανάκι στην κατσαρόλα και προσθέτω τις λωρίδες καρότου και κρεμμυδιών. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη.

Για τη σάλτσα βουτύρου-λεμονιού

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Τέλος, προσθέτω ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρω σε κάθε πιάτο από μια μερίδα λαζανάκι, ένα φιλέτο σολομού και αρκετή σάλτσα βουτύρου.

Keywords: σολομός με λαζανάκι,σάλτσα βουτύρου-λεμονιού

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. madelainecota32

    Exceptional!