προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 35 λεπ Total Time 55 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα.
    Βάζω τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα γυάλινο μπολ και τα λιώνω σε μπεν μαρί. Δηλαδή, γεμίζω μια μικρή κατσαρόλα με νερό και το αφήνω να πάρει βράση. Τοποθετώ το μπολ επάνω από την κατσαρόλα, φροντίζοντας να μην αγγίζει ο πάτος του μπολ το νερό που βράζει. Έτσι, με τη βοήθεια του ατμού που παράγει το νερό, λιώνω τη σοκολάτα.

  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το χυμό και το ελαιόλαδο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω.

  3. Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτω στο μπολ με το μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτω τα λουκούμια. Ανακατεύω για να σκορπίσουν μέσα στο μείγμα.

  4. Βουτυρώνω ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζω εκεί το σοκολατένιο μείγμα.
    Ψήνω για 30-35 λεπτά. Βγάζω τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρω, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο,λουκούμι τριαντάφυλλο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Yummy

Απάντηση