προορισμός…γεύση!

Σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο και λουκούμι τριαντάφυλλο

Σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο και λουκούμι τριαντάφυλλο

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 35 mins Total Time 55 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C με αέρα.
    Βάζω τα κομμάτια της σοκολάτας σε ένα γυάλινο μπολ και τα λιώνω σε μπεν μαρί. Δηλαδή, γεμίζω μια μικρή κατσαρόλα με νερό και το αφήνω να πάρει βράση. Τοποθετώ το μπολ επάνω από την κατσαρόλα, φροντίζοντας να μην αγγίζει ο πάτος του μπολ το νερό που βράζει. Έτσι, με τη βοήθεια του ατμού που παράγει το νερό, λιώνω τη σοκολάτα.

  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Προσθέτω το χυμό και το ελαιόλαδο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω.

  3. Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτω στο μπολ με το μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα και μόλις ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτω τα λουκούμια. Ανακατεύω για να σκορπίσουν μέσα στο μείγμα.

  4. Βουτυρώνω ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζω εκεί το σοκολατένιο μείγμα.
    Ψήνω για 30-35 λεπτά. Βγάζω τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρω, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο,λουκούμι τριαντάφυλλο

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Yummy