προορισμός…γεύση!

Εμπλουτίζουμε τα κλασικά σαραγλάκια με τριμμένο χαλβά που δίνει «σώμα» και νοστιμιά στη γέμιση. Εκτός από τον απλό χαλβά βανίλιας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαλβά με κακάο, μέλι ή φιστίκι.

Prep Time 30 min Cook Time 40 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 40 mins Servings: 14

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τον θρυμματισμένο χαλβά, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φιστίκια, το γαρίφαλο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω καλά

  2. Σαραγλάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC

  3. Λαδώνω ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου

  4. Στρώνω ένα φύλλο κρούστας σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και με ένα πινέλο το αλείφω με λίγο ελαιόλαδο

  5. Σκορπίζω στην επιφάνειά του περίπου 1½ κουτ

  6. σούπας γέμιση και το σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο, το οποίο αλείφω και αυτό με ελαιόλαδο και πασπαλίζω με γέμιση

  7. Συνεχίζω τη διαδικασία, μέχρι να χρησιμοποιήσω όλα τα φύλλα της συσκευασίας και όλη τη γέμιση

  8. Τυλίγω προσεκτικά όλα μαζί τα φύλλα, από τη μακριά πλευρά τους, σε σφικτό ρολό

  9. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια κόβω προσεκτικά το ρολό σε στρογγυλές φέτες πάχους περίπου 4 εκ

  10. και τις τοποθετώ όρθιες (όπως κόπηκαν) στο ταψί

  11. Τις ψήνω για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά

  12. Τις ξαπλώνω στο ταψί και τις αφήνω να κρυώσουν, όσο ετοιμάζω το σιρόπι

  13. Σιρόπι: Βάζω σε μια μέτρια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα αφήνω να πάρουν βράση, σε μέτρια φωτιά

  14. Συνεχίζω το βράσιμο για 5 – 6 λεπτά και αποσύρω

  15. Το σουρώνω και το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς

  16. Περιχύνω τα κρύα σαραγλί με το ζεστό σιρόπι και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...