προορισμός…γεύση!

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορείτε να βάλετε όποια τυριά σας αρέσουν. Δοκιμάστε συνδυασμούς όπως μπλε τυρί Δανίας με γραβιέρα γλυκιά ή πικάντικο κεφαλοτύρι με απαλό ανθότυρο…

pinit
0 Add to Favorites

Ρυζομπούρεκα με τυριά και λιαστές ντομάτες

Prep Time 20 min Cook Time 15 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 5 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το βρασμένο ρύζι, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες, το αυγό, το δυόσμο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  2. Ανοίγω τα φύλλα κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και με ένα μαχαίρι τα κόβω από την μακριά πλευρά στη μέση, δημιουργώντας 2 μακριές λωρίδες από το κάθε ένα φύλλο (σύνολο 20 λωρίδες)

  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά

  4. Αλείφω την πρώτη λωρίδα φύλλου με λιωμένο βούτυρο και βάζω στην άκρη του φύλλου 2 γεμάτες κουταλιές γέμιση

  5. Κλείνω πρώτα δεξιά κι αριστερά το φύλλο και κατόπιν το ρολάρω μέχρι το τέλος, δημιουργώντας ένα μακρύ ρολάκι

  6. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν

  7. Τηγανίζω τα μπουρέκια λίγα λίγα (για να μην πέσει η θερμοκρασία του ελαιολάδου) μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα

  8. Τα βγάζω με τσιμπίδα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν

  9. Τα σερβίρω ζεστά

author-sign

Δείτε επίσης...