προορισμός…γεύση!

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μεταβολική συνταγή της γεύσης! Οι πεταλούδες είναι πολύ πλούσιες σε θρεπτική αξία, καθώς παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β που ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό.

pinit
0 Add to Favorites

Πεταλούδες γκρατέν με σπανάκι, καλαμπόκι και τυριά

Prep Time 20 min Cook Time 15 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 5 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους

  2. Κρατάω 1 φλιτζάνι από το νερό τους, τα στραγγίξω και τα διατηρώ ζεστά

  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί

  4. Ρίχνω τα καρότα και σοτάρω σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά

  5. Προσθέτω το σπανάκι και ανακατεύω μέχρι να πέσει ο όγκος του

  6. Αλατίζω και αποσύρω από τη φωτιά

  7. Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά στα ζυμαρικά και προσθέτω το καλαμπόκι, τη μοτσαρέλα και το μισό σκληρό τυρί

  8. Ανακατεύω καλά και αδειάζω τα υλικά σε ένα μεγάλο ταψί

  9. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  10. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος

  11. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το κύμινο

  12. Αδειάζω το μείγμα ραντιστά στο ταψί με τα ζυμαρικά και πασπαλίζω με το υπόλοιπο σκληρό τυρί

  13. Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια

author-sign

Δείτε επίσης...