προορισμός…γεύση!

Cook Time 20 λεπ Total Time 20 λεπτά.

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Βάζω την ζάχαρη σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και καραμελώσει. Δεν ανακατεύω καθόλου για όση ώρα λιώνει η ζάχαρη. Αν χρειαστεί, ανακινώ μόνο το τηγάνι.

  2. Αφού καραμελώσει η ζάχαρη, προσθέτω σταδιακά το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να τελειώσουν και τα δύο αυτά υλικά και συνεχίζω το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω τη μαρμελάδα σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Την αφήνω να κρυώσει και την διατηρώ στο ψυγείο.

Note

Για μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα γεύση στη μαρμελάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλατισμένο βούτυρο. Θα εκπλαγείτε από τη γεύση της.

Keywords: μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση