προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 17 λεπ Total Time 37 λεπτά. Servings: 8

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Αλευρώνω μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και απλώνω το φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζω την επιφάνειά του με τις σταφίδες και τη μισή ζάχαρη, το διπλώνω στη μέση και με τον πλάστη το λεπταίνω ώστε να έχει μήκος περίπου 20 εκ. Χτυπάω το αυγό με ένα πιρούνι και αλείφω το φύλλο. Το πασπαλίζω με την υπόλοιπη ζάχαρη και σκορπίζω το φιλέ αμυγδάλου.

  2. Περνάω πάλι ελαφρώς τον πλάστη πάνω από το φύλλο, ώστε να κολλήσουν η ζάχαρη και τα αμύγδαλα.
    Κόβω το φύλλο σε 8 λωρίδες φάρδους περίπου 2½ εκ. Πιάνω από τις άκρες κάθε λωρίδα και τη στρίβω 3 φορές.

  3. Τοποθετώ κάθε κρουασίνι σε μια λαμαρίνα που έχω στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω για 15 - 17 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν λίγο πάνω σε μια σχάρα. Τρώγονται σκέτα αλλά αν θέλω τα σερβίρω με ζάχαρη άχνη ή με λιωμένη σοκολάτα ή με μαρμελάδα.

Keywords: κρουασινια με σταφιδεσ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση