προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Total Time 1 ώρα Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Καλοκαίρι

Υλικά

Για το κριθαράκι

Για τον γαύρο

Για το κράμπλ

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τον γαύρο

  1. Πλένω καλά το γαύρο, αφαιρώ τα κεφάλια και τα εντόσθια. Ανοίγω στη μέση και αφαιρώ το κόκκαλο, αφήνοντας τα φιλέτα ενωμένα. Βάζω τα φιλέτα σε ένα σουρωτήρι, αλατίζω και αφήνω στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Αλευρώνω τα φιλέτα και τα τηγανίζω για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Για το κριθαράκι

  1. Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζω και σοτάρω μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω το κριθαράκι και ανακατεύω μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά. Ξεκινάω να ρίχνω τον καυτό ζωμό σε δόσεις προσθέτοντας μόνο όταν έχει απορροφήσει την προηγούμενη ποσότητα ζωμού. Ακολουθώ δηλαδή την τεχνική του ριζότο. Μαγειρεύω μέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι και να είναι σπυρωτό. Αλατοπιπερώνω και αποσύρω από τη φωτιά.

Για το κραμπλ

  1. Βάζω σε ένα τηγάνι το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω τα ψίχουλα του ψωμιού και το σκόρδο και σοτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Συναρμολόγηση

  1. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζω το 1/3 της ποσότητας από το κριθαράκι. Πασπαλίζω με λίγο κράμπλ και στρώνω το 1/3 από τα φιλέτα του γαύρου. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και τελειώνω με μια δόση κράμπλ. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κριθαράκι λαχανικών γαύρο τραγανό

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Flavorful

Απάντηση