προορισμός…γεύση!

Εντυπωσιακή χούμους με φλογάτο, κόκκινο χρώμα. Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, μπορείτε να προσθέτετε και 1 πιπερίτσα τσίλι. Σερβίρετέ το με παξιμάδια χαρουπιού συνοδεύοντας το κρασί σας ή το ουζάκι σας.

pinit
0 Add to Favorites

ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Prep Time 10 min Cook Time 1H30 min Rest Time 12 hour Total Time 12 hrs 11 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Πλένω καλά τα ρεβίθια και τα βάζω σε ένα μπολ με νερό

  2. Τα αφήνω για 12 ώρες να μουλιάσουν

  3. Αδειάζω τα ρεβίθια μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζω για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  5. Πλένω τα παντζάρια και τα τρίβω για να καθαρίσει καλά η φλούδα τους

  6. Στρώνω μια χοντρή λαδόκολλα και τοποθετώ τα παντζάρια στο κέντρο

  7. Ραντίζω με 2-3 κουταλιές από το σησαμέλαιο και πασπαλίζω με αλατοπίπερο

  8. Κλείνω σφιχτά σε πακέτο και στη συνέχεια τυλίγω το πακέτο σε αλουμινόχαρτο, εξίσου σφικτά

  9. Βάζω το πακέτο σε ένα ταψάκι και ψήνω για 50-60 λεπτά μέχρι να νιώσω τους βολβούς μαλακούς όταν τους πιέσω με το δάχτυλο

  10. Ανοίγω το πακέτο, βγάζω τα παντζάρια σε ένα μπολ και τα αφήνω στην άκρη

  11. Βάζω στο μπλέντερ τα βρασμένα ρεβίθια, τα ψημένα παντζάρια, τα καρύδια, το σκόρδο το ταχίνι, το πετιμέζι, τα μπαχαρικά (κόλιανδρο και κύμινο) και πολτοποιώ προσθέτοντας σε αργή ροή το υπόλοιπο σησαμέλαιο, εναλλάξ με το μπαλσάμικο

  12. Πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα

  13. Αλατοπιπερώνω, ανακατεύω και αδειάζω σε ένα μπολ

  14. Σερβίρω αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...