προορισμός…γεύση!

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

Φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι και σάλτσα κάρι

Prep Time 30 min Cook Time 40 min Rest Time 1 hour Total Time 2 hrs 10 mins Servings: 4

Υλικά

Για τη σάλτσα κάρι

Εκτέλεση

Video
Off On

Για τη σάλτσα κάρι

  1. Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ, το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για τις φτερούγες

  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τις φτερούγες. Με ένα μαχαίρι κόβω τις άκρες τους και κρατάω το μέρος με το ψαχνό. Όσο για τι γυμνές άκρες τους, τις φυλάω στην κατάψυξη για να φτιάξω ζωμό –είναι από τα καλύτερα κομμάτια για ζωμό. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω ελαφρώς τα αυγά με το νερό. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την πάπρικα και αλατοπίπερο. Τέλος, σε ένα τρίτο μπολ βάζω το καβουρδισμένο σουσάμι.

  3. Αλείφω με ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί. Περνάω τις φτερούγες πρώτα από το μείγμα αλευριού, μετά από τα αυγό και τέλος από το σουσάμι.  Τις απλώνω στο λαδωμένο ταψί, σε μονή στρώση και τις ψήνω για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να ψηθούν και στο εσωτερικό τους. Τις σερβίρω ζεστές και τις συνοδεύω με τη σάλτσα με κάρι, ως ντιπ.

Keywords: φτερούγες κοτόπουλου με σουσάμι,σάλτσα κάρι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Mouth-watering

Απάντηση