Αν δεν έχουμε ειδική φόρμα για σαρλότ (η οποία έχει καμπυλωτά τοιχώματα στα οποία εφαρμόζουν ακριβώς τα μπισκότα σαβαγιάρ), μπορούμε να…

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΑΡΛΟΤ «ΣΟΚΟΚΑΦΕ»
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Ρίχνω τον εσπρέσο σε ένα μπολ σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τον βάζω στην κατάψυξη για 15 λεπτά
-
Ντύνω εσωτερικά τη φόρμα για σαρλότ με διάφανη μεμβράνη, εφαρμόζοντάς την καλά στα τοιχώματα και τον πυθμένα και φροντίζοντας να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα
-
Σε ένα μπολ βάζω 2 φλιτζάνια βραστό νερό και ρίχνω εκεί τη σκόνη καφέ φίλτρου
-
Ανακατεύω για να διαλυθεί και βυθίζω εκεί τα μπισκότα σαβαγιάρ, ένα-ένα, για 1 δευτερόλεπτο, μέχρι να βραχούν αλλά να μην μουλιάσουν γιατί θα διαλύονται
-
Με μερικά από τα βρεγμένα μπισκότα καλύπτω τα τοιχώματα της φόρμας για σαρλότ (τα τοιχώματά της έχουν ειδικά κάθετα βαθουλώματα, ειδικά για να προσαρμόζονται εκεί τα μπισκότα)
-
Σπάω μερικά από τα μπισκότα και με τα κομμάτια τους καλύπτω και τον πυθμένα τη φόρμας
-
Αφήνω κατά μέρος 2 – 3 μπισκότα, χωρίς να τα μουσκέψω στον καφέ
-
Χτυπάω με το μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη, μέχρι να φτιάξω σφικτή σαντιγί
-
Προθέτω τη σκόνη κακάο και τον παγωμένο εσπρέσο από την κατάψυξη και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά
-
Προσθέτω τη σκόνη κουβερτούρας και ανακατεύω με μια σπάτουλα
-
Αδειάζω τη μισή ποσότητα στη φόρμα με τα μπισκότα
-
Μουσκεύω τα υπόλοιπα μπισκότα στον καφέ και καλύπτω την επιφάνεια της κρέμας
-
Αδειάζω από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και την σκεπάζω με την διάφανη μεμβράνη που εξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας
-
Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά
-
Για να σερβίρω, βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, την αναποδογυρίζω προσεκτικά σε μια πιατέλα και εξίσου προσεκτικά αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη
-
Σερβίρω αμέσως