προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 20 λεπ Total Time 35 λεπτά. Servings: 20

Υλικά

Για τη ζύμη

Για το γλάσο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.

  2. Χτυπάω πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και προσθέτω ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τη μελάσα και ξαναχτυπάω το μίγμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 

  3. Αδειάζω το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω το τζίντζερ, το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν, τη βανίλια και τη σόδα και ζυμώνω μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο.

  4. Παίρνω ένα κομμάτι ζύμη το κάνω μπαλάκι και το βάζω ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος. Ανοίγω με τον πλάστη μέχρι να σχηματιστεί ένα λεπτό φύλλο πάχους ½ εκ. Κόβω σχέδια με διάφορα χριστουγεννιάτικα κουπάτ. Ψήνω για 20 λεπτά.

Για το γλάσο

  1. Σε ένα μπολ ρίχνω το ασπράδι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύω καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύς πολτός. Φτιάχνω ένα μικρό κορνεδάκι με χαρτί ψησίματος με λεπτή μύτη. Γεμίζω με το γλάσο και διακοσμώ τα μπισκότα με λεπτά κορδονάκια.

Keywords: μπισκότα χριστουγεννιάτικα με τζίντζερ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση