προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 mins Cook Time 20 mins Total Time 35 mins Servings: 20

Υλικά

Για τη ζύμη

Για το γλάσο

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.

  2. Χτυπάω πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και προσθέτω ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω τη μελάσα και ξαναχτυπάω το μίγμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. 

  3. Αδειάζω το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω το τζίντζερ, το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν, τη βανίλια και τη σόδα και ζυμώνω μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο.

  4. Παίρνω ένα κομμάτι ζύμη το κάνω μπαλάκι και το βάζω ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος. Ανοίγω με τον πλάστη μέχρι να σχηματιστεί ένα λεπτό φύλλο πάχους ½ εκ. Κόβω σχέδια με διάφορα χριστουγεννιάτικα κουπάτ. Ψήνω για 20 λεπτά.

Για το γλάσο

  1. Σε ένα μπολ ρίχνω το ασπράδι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύω καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύς πολτός. Φτιάχνω ένα μικρό κορνεδάκι με χαρτί ψησίματος με λεπτή μύτη. Γεμίζω με το γλάσο και διακοσμώ τα μπισκότα με λεπτά κορδονάκια.

Keywords: μπισκότα χριστουγεννιάτικα με τζίντζερ

User Reviews

4 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Really good!