προορισμός…γεύση!

Prep Time 20 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 3 ώρες 10 λεπτά. Servings: 8

Υλικά

Για τη ζύμη

Για την πραλίνα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για την πραλίνα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω τα αμύγδαλα και τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνω για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, ανακατεύω τους ξηρούς καρπούς για να ροδίσουν ομοιόμορφα.

  2. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και αδειάζω τα φουντούκια σε μια πετσέτα. Τα τρίβω δυνατά για να φύγουν τα φλούδια τους. Μεταφέρω τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και τα αφήνω στην άκρη.

  3. Σε μια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά και αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει. Προσθέτω τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύω. Αδειάζω τα υλικά σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, τα απλώνω και τα αφήνω να κρυώσουν και να σκληρύνουν.

  4. Σπάω την καραμέλα σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνω στο μπλέντερ Sencor. Προσθέτω τη βανίλια και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής Sencor το αλεύρι, ενσωματώνω τον γάντζο και ξεκινάω να δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας το μείγμα του μπολ. Δουλεύω για 2-3 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη (η ζύμη ακόμη θα είναι τραχιά) αρχίζω να ρίχνω σε αργή ροή το λιωμένο βούτυρο. Αφού ενωθεί στη ζύμη, προσθέτω τελευταία τη μαγιά θρυμματισμένη και αφήνω τα υλικά να ζυμωθούν για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου και να είναι λεία και γυαλιστερή.

  3. Σταματάω την κουζινομηχανή, σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω για 35-40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  4. Κόβω τη ζύμη σε δόσεις ανάλογα με το μέγεθος που θέλω να έχουν τα τσουρέκια μου και με τον χοντρό πλάστη ανοίγω την κάθε δόση σε παραλληλόγραμμο φύλλο. Αλείφω τα μισά με σπιτική πραλίνα αφήνοντας 1 εκατοστό από την περιφέρεια και τα άλλα μισά με μαρμελάδα φράουλα. Τυλίγω από την μακριά πλευρά σε μπαστούνι και κατόπιν γυρίζω σε σχήμα σαλίγκαρου.

  5. Μεταφέρω τα τσουρεκάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και αφήνω τα τσουρεκάκια για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.

  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Αλείφω τα τσουρεκάκια με χτυπημένο ασπράδι και ψήνω για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Keywords: tσουρέκι γεμιστό με σπιτική πραλίνα,μαρμελάδα φράουλα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση