προορισμός…γεύση!

Υπέροχα ρολάκια που η ζύμη τους θυμίζει τσουρέκι. Η πλούσια γέμιση τυριού αλλά και τρομερό άρωμα αμυγδάλου θα τα κάνει ανάρπαστα.

pinit
0 Add to Favorites

ΡΟΛΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 2 hour Total Time 2 hrs 50 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για την γέμιση: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάω καλά με το σύρμα

  2. Για το γλάσο: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύω καλά

  3. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο

  4. Αν δω ότι είναι πολύ σφιχτό, προσθέτω λίγο γάλα ακόμα

  5. Για τη ζύμη: Βάζω την μαγιά στο μπολ με το χλιαρό νερό και ανακατεύω καλά με ένα πηρούνι

  6. Αφήνω το μίγμα να σταθεί για 10 λεπτά

  7. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αυγό και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό για 2-3 λεπτά

  8. Προσθέτω το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύω καλά

  9. Τέλος προσθέτω το μείγμα της μαγιάς

  10. Ρίχνω το αλεύρι, αλλάζω το φτερό με τον γάτζο και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη

  11. Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και καλύπτω με διάφανη μεμβράνη

  12. Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 1½ ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο

  13. Αδειάζω τη ζύμη σε μια αλευρωμένη, επίπεδη επιφάνεια και με τον πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30×20 εκ

  14. Με ένα κουτάλι απλώνω τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου

  15. Ξεκινώντας από την μακριά πλευρά, τυλίγω σε ένα μακρύ ρολό

  16. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε φέτες πάχους 5 εκ

  17. Μεταφέρω τα ρολά σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας τα ρολάκια να ακουμπάνε το ένα δίπλα στο άλλο

  18. Σκεπάζω το ταψάκι με μεμβράνη και αφήνω να φουσκώσουν για 30 λεπτά

  19. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  20. Ψήνω τα ρολά για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

  21. Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω για 15 λεπτά πριν τα γλασάρω

author-sign