προορισμός…γεύση!

Μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα
1 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

Μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα

Prep Time 5 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά και τα ζυμώνω για 2 λεπτά. Το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1/2 - 1 ώρα, για να σφίξει και να πλάθεται εύκολα –έχετε υπόψη πως ο κιμάς πουλερικών, όπως του κοτόπουλου και της γαλοπούλας είναι ιδιαίτερα κολλώδης, γι’ αυτό τον βάζετε πάντα στο ψυγείο πριν πλάσετε κεφτέδες ή μπιφτέκια, διαφορετικά το μείγμα κολλάει έντονα στα χέρια και δεν πλάθεται.

  2. Τα βάζω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τα ψήνω για 10 - 12 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά να έχουν ψηθεί μέχρι το κέντρο τους. Προσοχή! Ελέγχω πάντα αν ψήθηκαν καλά, κόβοντας ένα μπιφτέκι στη μέση: δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου κοκκινωπό ή ροζέ χρώμα στο μείγμα, αλλιώς συνεχίζω το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμη.

  3. Εναλλακτικά, ψήνω τα μπιφτέκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση με ραβδωτό πυθμένα), ο οποίο έχω αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο.

  4. Τα ψήνω σε μέτρια φωτιά, ώστε να ροδίσουν μεν εξωτερικά, αλλά να προλάβουν να ψηθούν και στο εσωτερικό τους, ελέγχοντας πάντα αν ψήθηκαν, αφού κόψω ένα μπιφτέκι στη μέση.
    Σερβίρω τα μπιφτέκια με σαλάτα εποχής.

Keywords: μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα

1 Comment