Καλοκαιρινή, γρήγορη και πολύ ελαφριά φριτάτα με μελιτζάνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελιτζάνες φλάσκες, τσακώνικες ή λευκές Σαντορίνης. Σερβίρετε με φρεσκοψημένο ψωμί…

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Πλένω και σκουπίζω καλά τις μελιτζάνες
-
Τις κόβω σε μικρούς κύβους και τις βάζω σε ένα σουρωτήρι
-
Αλατίζω καλά και τις αφήνω για 30 λεπτά μέχρι να αποβάλλουν την πικρίλα τους
-
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί
-
Ρίχνω την πάπρικα και το κίμινο και τα καβουρδίζω για 1 λεπτό
-
Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2 λεπτά
-
Στίβω καλά τους κύβους της μελιτζάνας και τους προσθέτω στο τηγάνι
-
Συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν οι κύβοι της μελιτζάνας
-
Προσθέτω το σκόρδο και 1 λεπτό μετά ρίχνω τα αυγά
-
Ανακατεύω για 1-2 λεπτά για να απλώσουν στο τηγάνι, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 3 λεπτά
-
Χρησιμοποιώντας ένα καπάκι ή ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζω την φριτάτα και ψήνω για 2 λεπτά ακόμη
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά για το αρωματικό ελαιόλαδο
-
Ψήνω φέτες χωριάτικο ψωμί και ραντίζω με το ελαιόλαδο
-
Πασπαλίζω με λίγο χοντρό αλάτι και σερβίρω αμέσως