
ΠΡΕΤΖΕΛ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΥΡΙ & ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αναδεύω με τον γάτζο
-
Σταματάω το μίξερ και αφήνω το μείγμα για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει
-
Προσθέτω το θυμάρι, το αλεύρι και το βούτυρο και ζυμώνω με μεσαία ταχύτητα για 12 λεπτά
-
Σκεπάζω τον κάδο με μια νοτισμένη πετσέτα και αφήνω τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα
-
Για τα πρέτσελ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C
-
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνο και τις κρατάω στην άκρη
-
Βάζω το μετρημένο νερό και τη σόδα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά για να ξεκινήσει ο βρασμός
-
Χωρίζω τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια
-
Πλάθω το κάθε ένα κομμάτι σε μακρύ κορδόνι μήκους περίπου 35-40 εκ
-
Το αφήνω στον πάγκο της κουζίνας και πιέζω το κορδόνι για να «απλώσει» η ζύμη με πλάτος περίπου 10 εκ
-
Βάζω αρκετή μοτσαρέλα και σκληρό τυρί Δανίας στο κέντρο του πλάτους της ζύμης και κατά μήκος του κορδονιού
-
Σκορπίζω μπαστουνάκια καπνιστό ψαρονέφρι και ενώνω τις άκρες μέχρι να κολλήσουν καλά
-
Kρατώντας τις άκρες του κορδονιού δημιουργώ ένα U και κατόπιν σταυρώνω τις άκρες πιέζοντάς τες για να κολλήσουν στο κάτω μέρος της ζύμης
-
Συνεχίζω με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης μέχρι να τελειώσουν
-
Ρίχνω το πρώτο πρέτσελ στην κατσαρόλα με το νερό και τη σόδα και βράζω για 30 δευτερόλεπτα
-
Βγάζω το πρέτσελ με τρυπητή κουτάλα αφήνοντάς το για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σταματήσει να στάζει και το μεταφέρω στη λαμαρίνα
-
Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα πρέτσελ
-
Με ένα πινέλο τα αλείφω με λιωμένο βούτυρο και ασπράδι και πασπαλίζω με σκληρό τυρί Δανίας, ανθό αλατιού, θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Ψήνω τα πρέτζελ στο φούρνο για 16-18 λεπτά
-
Βγάζω τα πρέτσελ από το φούρνο και τα αφήνω να σταθούν για 5 λεπτά
-
Τα μεταφέρω σε μια σχάρα να κρυώσουν και σερβίρω