
ΓΕΜΙΣΤΑ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ & REGATO
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν
-
Ρίχνω τα πράσα, το καρότο και την πάπρικα και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
-
Σε ένα μπολ βάζω το καπνιστό ψαρονέφρι και ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά
-
Προσθέτω την μουστάρδα, την κέτσαπ, την τριμμένη ντομάτα και το ρεγκάτο
-
Ανακατεύω καλά
-
Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ βάζω την κρέμα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω με το σύρμα
-
Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι
-
Ζυμώνω με τον γάτζο μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή και ελαφρώς σκληρή
-
Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις
-
Κόβω τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη
-
Παίρνω το πρώτο μέρος και το ανοίγω με τον πλάστη σε οβάλ σχήμα
-
Βάζω στην άκρη 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση και κλείνω μέχρι τη μέση της ζύμης
-
Στο υπόλοιπο μέρος ζύμης που περισσεύει χαράζω με το μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες που δεν κόβω μέχρι το τέλος
-
Τυλίγω το κομμάτι της ζύμης με τη γέμιση, επάνω στις λωρίδες και μεταφέρω το μπριοσάκι σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί
-
Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά
-
Αφήνω τα μπριος για 15-20 λεπτά να φουσκώσουν, αλείφω με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 25 λεπτά