Σοκολάτα… ο απόλυτος πειρασμός… ο απόλυτος εθισμός… Όλοι αγαπούν τη σοκολάτα και όλοι την απολαμβάνουν. Έχω διαλέξει τις 10 πιο αγαπημένες μου συνταγές… Τάρτες, κέικ, τρουφάκια, τούρτες, σουφλέ… Όλοι έχουμε τρελή αδυναμία στη σοκολάτα και σίγουρα έχετε και τις δικές σας αγαπημένες…
.
Σοκολάτα ρόφημα (λευκή – μαύρη)
Ένα καυτό ρόφημα σοκολάτα με κρέμα γάλακτος θεωρώ ότι είναι η απόλυτη εμπειρία των γιορτών. Απολαύστε τη τις κρύες βραδιές δίπλα στο τζάκι, παρέα με όλη την οικογένεια.
.
Κέικ σοκολάτας γεμιστό με τυρί κρέμα, μπανάνες και φράουλες
Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.
Κέικ σοκολάτα με γλάσο σοκολάτας
Μπορούμε να σερβίρουμε το κέικ αυτό σαν τουρτίτσα. Γι’ αυτό θα φτιάξουμε δύο δόσεις γλάσου. Θα το κόψουμε κατά μήκος στη μέση και θα βάλουμε ενδιάμεσα τη μια δόση, κρύα. Με την δεύτερη δόση θα το περιχύσουμε.
.
Μικρές σοκολατένιες «αμαρτίες» που γίνονται πολύ εύκολα αλλά τρώγονται και ακόμη γρηγορότερα. Αν θέλετε, μπορείτε να τις καλύψετε και με τριμμένους ξηρούς καρπούς για περισσότερη ποικιλία.
.
Η σαρλότ σοκολάτα είναι η αμαρτωλή συνταγή που όλοι αγαπάμε. Απαλή, σοκολατένια, ηδονική…
Σουφλέ σοκολάτα με γέμιση καραμέλες γάλακτος
Οι καραμέλες με τις περισσότερες παιδικές αναμνήσεις γίνονται τέλεια γέμιση για τα σοκολατένια σουφλέ.
.
Τούρτα σοκολάτας με απαλή βουτυρόκρεμα
Γιορτινή τούρτα που μπορείτε να την φτιάξετε για γιορτή, γενέθλια ή και ρεβεγιόν Χριστουγέννων. Η απαλή βουτυρόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να στολίσετε μικρά muffins ή cupcakes.
.
Τάρτα full chocolate… Το απόλυτο γλυκό γι’ αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη σοκολάτα.
Τάρτα με καβουρδισμένο αλεύρι και σοκολάτα
Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!
.
Κέικ γεμιστό με αχλάδια και γλάσο σοκολάτας
Υπέρ-αρωματικό κέικ με ζουμερά αχλάδια που έχουμε ποσάρει σε μηλίτη. Χρειάζεται λίγη προσοχή για να μην μαλακώσουν εντελώς αλλά να κρατάνε λίγο, έτσι ώστε να μείνουν ολόκληρα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.