Bananabread με σοκολάτα
Υλικά
Εκτέλεση
Video
Off
On
-
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C, αερόθερμο. Boυτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα 12x20 εκ. και στρώνω στη βάση αντικολλητικό χαρτί που εξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας.
-
Καθαρίζω τις δύο μπανάνες, τις κόβω σε κομμάτια και τις ρίχνω σε ένα μπολ. Τις λιώνω με ένα πιρούνι (όχι με μπλέντερ) και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Βάζω τις ζάχαρες και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα αυγά και το γιαούρτι και χτυπάω για λίγο με το σύρμα.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ρίχνω τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύω και προσθέτω τα κομματάκια σοκολάτας.
User Reviews
Κάναμε αυτή τη συνταγή αμέσως μόλις προβλήθηκε στη τηλεόραση, καθώς φαινόταν εύκολη και λαχταριστή. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του site και στο τέλος χωρίσαμε το μείγμα σε δυο μικρές μακρόστενες φορμες. Ψησαμε σύμφωνα με τη συνταγή και το αποτέλεσμα ήταν η μπανάνα που είχαμε τοποθετήσει επάνω, κομμένη στη μεση, να έχει βουλιάξει μέσα στο κέικ (θυμίζοντας βραστή μπανάνα) και γύρω του η ζύμη να είναι οριακά αψητη.
Φίλη μου Έλενα δεν μπορώ να γνωρίζω τι έφταιξε για όλα αυτά που μου γράφεις. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι ο φούρνος δεν είναι προθερμασμένος ή δεν είχε τη σωστή θερμοκρασία.
Σε ότι αφορά την ζύμη… μετά το ψήσιμο το κέικ είναι αρκετά υδαρό αφού περιέχει λιωμένες μπανάνες.
Φαίνεται φανταστικό!!!!!!
Το ποιο εύκολο και νόστιμο μπανανοψωμο.