προορισμός…γεύση!

Μελιτζανόπιτα με χωριάτικο φύλλο

0 Add to Favorites
Prep Time 30 mins Cook Time 1 hr Total Time 1 hr 30 mins Cooking Temp: 180  °C Servings: 6

Υλικά

Για το φύλλο

Για την κρέμα μελιτζάνας

Για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Video
Off On

Για την κρέμα μελιτζάνας

  1. Πλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω και τις κόβω σε μικρούς κύβους. Βάζω το ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο σε μια χαμηλή κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με το μπαχάρι και σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να μελώσουν.

  2. Βάζω το αλεύρι σε ένα σουρωτήρι και το ρίχνω πασπαλιστά επάνω στις μελιτζάνες. Ανακατεύω για να καβουρδιστεί ελαφρά και προσθέτω το γάλα. Ανακατεύω μέχρι να δέσει ελαφρά το μείγμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το μείγμα να γίνει χλιαρό και προσθέτω τα χτυπημένα αυγά, τη μοτσαρέλα και το δυόσμο και ανακατεύω.

Για την μελιτζανόπιτα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά για το ψήσιμο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.

  1. Απλώνω το πρώτο χωριάτικο φύλλο με τη μακριά πλευρά μπροστά μου. Αλείφω καλά με λίγο ελαιόλαδο και βάζω στην άκρη του φύλλου αρκετή γέμιση. Τυλίγω σε μακρύ μπαστούνι και το μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με ελαφρώς νοτισμένο, αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσω και τα 6 μπαστούνια.

  1. Ραντίζω τα ρολά με το μείγμα του ψησίματος και πασπαλίζω με εναλλάξ με σουσάμι και μαυροσούσαμο.
    Ψήνω τα μπαστούνια για 1 ώρα μέχρι να ροδίσουν.

Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *