προορισμός…γεύση!

Κέικ bundt πορτοκάλι

0 Add to Favorites
Prep Time 20 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 10 mins Cooking Temp: 170  °C Servings: 8

Υλικά

Για το γλάσο

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 24-25 εκ. Σε ένα μπολ, κοσκινίζω μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάω με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω τα αυγά και τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να δημιουργηθεί ένα αφράτο, υπόλευκο μείγμα.

  1. Σταματάω το μίξερ, βγάζω τον κάδο στον πάγκο της κουζίνας και αρχίζω να προσθέτω σταδιακά και εναλλάξ, το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού, ενώ ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και το κάρδαμο και ανακατεύω απαλά.

  1. Μεταφέρω το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνω την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα ξύλινο σουβλάκι και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο.

  1. Αφήνω το κέικ να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

  1. Σε ένα μπολ, κοσκινίζω την ζάχαρη άχνη. Προσθέτω λίγο λίγο το νερό (ή το χυμό) ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο. Περιχύνω το κρύο κέικ και το αφήνω να στεγνώσει πριν το κόψω.

Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *