προορισμός…γεύση!

Με τις μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού, ίσως να σκέφτεστε να ανάψετε φούρνο για ένα νόστιμο φαγάκι. Δεν έχετε άδικο… Η κατσαρόλα είναι μια καλή λύση και φυσικά με άπειρες επιλογές… Ψάρια, κρεατικά, λαχανικά… ακόμη και γεμιστά… Δείτε εδώ τις αγαπημένες μου συνταγές για τα καλύτερα «κατσαρολάτα» του καλοκαιριού.

.

Λαχανικά καλοκαιρινά γιαχνί

Τι πιο καλοκαιρινό από ένα λαδερό φαγητό με φρέσκα λαχανικά που θα βρούμε στη λαϊκή. Προσθέστε αν θέλετε καρότα, πιπεριές ή και μελιτζάνες. Το σημαντικό είναι να κρατήσετε το πετιμέζι και το τζίντζερ που δίνουν γλύκα και ένταση.

Λαχανικά καλοκαιρινά γιαχνί

.

.

Ρατατούιγ… το γαλλικό μπριάμ

Λίγες είναι οι διαφορές του γαλλικού ρατατούιγ (μπριάμ ή τουρλού) από το δικό μας. Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το ρατατούιγ μαγειρεύεται σχεδόν πάντοτε στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο, γι’ αυτό και δεν το αφήνουν να μελώσει πολύ γιατί θα διαλυθούν τα λαχανικά.

Ρατατούιγ… το γαλλικό μπριάμ

.

.

Μοσχάρι ρολό κατσαρόλας με σάλτσα Μαυροδάφνης

Το υπέροχο, αφράτο μοσχάρι ρολό είναι το καλύτερο πιάτο για ένα επίσημο κάλεσμα. Όταν αποκτήσετε την εμπειρία με το μαγείρεμά του θα γίνει το αγαπημένο σας «καλό φαγητό»! Το μυστικό του είναι το σιγανό μαγείρεμα με λιγοστό υγρό και καλά κλεισμένη κατσαρόλα. Ετσι, όλοι οι νόστιμοι υδρατμοί θα εγκλωβιστούν στο σκεύος και θα περνάμε μέσα από την ίνες του κρέατος, δίνοντάς του την πιο αφράτη υφή.

Μοσχάρι ρολό κατσαρόλας με σάλτσα Μαυροδάφνης

.

.

Αρνάκι γιουβέτσι κατσαρόλας

Φαγητό κυριακάτικο και γιορτινό. Το τρυφερό αρνάκι δίνει τέτοια νοστιμιά στο κριθαράκι που θα το λατρέψουν όλοι.

Αρνάκι γιουβέτσι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *