προορισμός…γεύση!

Μπισκότα αφράτα ψημένα στον ατμό

Μπισκότα αφράτα ψημένα στον ατμό

0 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 30 λεπτά. Servings: 8

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι και τη μαγιά και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη.  Ρίχνω το αλεύρι με τη μαγιά και ξεκινάω να ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνω μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και απαλή.

  3. Κόβω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πλάθω το ένα κομμάτι σε στρογγυλό μπαλάκι, το χαράζω σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι και το βάζω σε ένα αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη.

  4. Βάζω το δεύτερο κομμάτι ζύμης στον πάγκο και προσθέτω το κακάο. Ζυμώνω δυνατά μέχρι το κακάο να απορροφηθεί από τη ζύμη και να γίνει η ζύμη λεία και απαλή. Πλάθω σε μπαλάκι, χαράζω σταυρωτά με ένα μαχαίρι και την βάζω σε ένα αλευρωμένο μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τις δύο ζύμες για 1½ ώρα μέχρι να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.

  5. Βάζω ένα αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας και μεταφέρω εκεί την σοκολατένια ζύμη. Ανοίγω σε μακρόστενο, λεπτό φύλλο και αφήνω στην άκρη. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τη λευκή ζύμη. Με ένα πινέλο, αλείφω την επιφάνεια της λευκής ζύμης με λίγο νερό και μεταφέρω επάνω στην σοκολατένια ζύμη. Πιέζω με τον πλάστη τις δύο ζύμες να κολλήσουν καλά. Αλείφω την επιφάνεια της σοκολατένιας ζύμης με λίγο νερό και με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τυλίγω σε ρολό (από την μακριά πλευρά).

  6. Κόβω 8 μικρά τετράγωνα από αντικολλητικό χαρτί και τα αραδιάζω μπροστά μου. Με ένα μαχαίρι, κόβω το ρολό σε 8 κομμάτια και τοποθετώ το κάθε κομμάτι επάνω στα αντικολλητικά χαρτιά. Σκεπάω με μια πετσέτα και τα αφήνω για 20 λεπτά να φουσκώσουν.

  7. Βάζω νερό σε μια κατσαρόλα (όχι γεμάτη) και βάζω στην φωτιά να αρχίσει ο βρασμός. Χαμηλώνω την ένταση της φωτιάς (για να σιγοβράζει το νερό) και τοποθετώ επάνω στην κατσαρόλα ένα σουρωτήρι. Βάζω 4 ρολάκια (μαζί με το χαρτί τους) μέσα στο σουρωτήρι, σκεπάζω με ένα καπάκι και αφήνω να ατμιστούν για 20 λεπτά.
    Βγάζω τα πρώτα 4 μπισκότα και επαναλαμβάνω το ψήσιμο με τα άλλα τέσσερα.

Keywords: Μπισκότα,αφράτα,ψημένα,στον,ατμό
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *