destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΠΙΡΑΛ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΠΙΡΑΛ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΠΙΡΑΛ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 15 μπισκότα
: 30 min
: 12 min
           
: 1 hr

Με μια απλούστατη τεχνική φτιάχνουμε μπισκότα με πολύ ελκυστική εμφάνιση που τα παιδιά αγαπούν. Είναι σημαντικό να αφήσουμε το ρολό διπλής ζύμης να παγώσει καλά στο ψυγείο για να κόβεται εύκολα. Στην όλη παρασκευή που είναι απλή και ακίνδυνη, μπορούν να μας βοηθήσουν τα ίδια τα παιδιά.

Υλικά
  • 230 γρ. βούτυρο
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα, για την επιφάνεια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας (ή τα σποράκια από 1 λοβό βανίλιας)
  • 30 γρ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένη
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • λίγη σοκολατένια τρούφα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ βάζω το μισό βούτυρο (115 γρ.) και τη μισή ζάχαρη (50 γρ.) και τα χτυπάω με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει καλά το βούτυρο και να μοιάζει με κρέμα. Προσθέτω το μισό κορν φλάουρ (50 γρ.) και το μισό αλεύρι (115 γρ.) και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τη σκόνη (ή τα σποράκια) βανίλιας και ανακατεύω καλά. Όσο το μείγμα σφίγγει, μετατρέπεται σε μέτρια ζύμη, την οποία αρχίζω να ζυμώνω με τα χέρια, μέχρι να γίνει ομοιογενής και να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του μπολ.
  • Βήμα 2 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με τον ίδιο τρόπο το υπόλοιπο βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και όταν αφρατέψουν ρίχνω το υπόλοιπο κορν φλάουρ, το υπόλοιπο αλεύρι και τη σκόνη κακάο. Ζυμώνω καλά με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, έχω δύο διαφορετικές ζύμες, μία βανίλιας και μία κακάο.
  • Βήμα 3 Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω με τον πλάστη το κάθε μείγμα σε μακρόστενο φύλλο ζύμης και με ένα μαχαίρι το κόβω σε ορθογώνιο κομμάτι με διαστάσεις περίπου 30 x 15 εκ. Τοποθετώ το ένα φύλλο ακριβώς επάνω στο άλλο και τα τυλίγω σε ρολό από την μακριά πλευρά. Τυλίγω το ρολό σε διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου. Βγάζω το ρολό ζύμης από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και με ένα μαχαίρι το κόβω σε φέτες πάχους 1½ εκ. Ρίχνω λίγη τρούφα σε ένα πιατάκι και ρολάρω τα μπισκοτάκια πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν περιμετρικά με τρούφα. Αραδιάζω τα μπισκότα στη λαμαρίνα και την τοποθετώ στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήνω τα μπισκότα για 10 – 12 λεπτά. Τα αφήνω να κρυώσουν για να σφίξουν καλά και τα σερβίρω.