destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΥΔΩΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΥΔΩΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΥΔΩΝΙ

: 15 μπισκότα
: 1 hr
: 25 min

Αυτά τα πρωτότυπα σε γεύση και αφράτα μπισκότα κλείνουν μέσα τους όλη τη γλύκα και τη νοστιμιά των κυδωνιών, που τώρα είναι στην εποχή τους. Δώστε προσοχή στο κόψιμο της ζύμης σε ισόπαχες φετούλες για να ψηθούν τα μπισκότα ομοιόμορφα και να ροδίουν ωραία.

Υλικά
  • 2 ώριμα κυδώνια, γερά, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ξεφλουδισμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, χονδροσπασμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω 2 φλιτζάνια (400 ml) νερό και τα κομμένα κυδώνια και βράζω σε μέτρια φωτιά, για περίπου 40 λεπτά, ή μέχρι τα κυδώνια να μαλακώσουν αρκετά. Αν χρειαστεί, προσθέτω κι άλλο νερό κατά το βράσιμο Τα στραγγίζω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ χτυπάω τη ζάχαρη με το βούτυρο με το μίξερ χειρός, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το αυγό και χτυπάω μέχρι να ενωθεί καλά με το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτω τον πολτό των κυδωνιών, χτυπάω μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και τέλος ρίχω το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα φιστίκια. Χτυπάω καλά μέχρι να φτιάξω ένα ομοιογενές και σχετικά σφικτό μείγμα, σαν ζυμάρι.
  • Βήμα 5 Το μεταφέρω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και το πλάθω σε ρολό, με πάχος όσο μια λεπτή γαλλική μπαγκέτα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια κόβω το ρολό σε φετάκια, πάχους 1/2 – 1 εκ. Τα αραδιάζω σε σειρές στο ταψί, σε απόσταση
  • Βήμα 6 3 – 4 εκ. μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν με το ψήσιμο.
  • Βήμα 7 Τα ψήνω για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια