Φλωρεντίνες με σοκολάτα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Στρώνω δύο μεγάλες λαμαρίνες φούρνου με λαδόκολλες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το φιλέ αμυγδάλου, τα κερασάκια και το πορτοκάλι.
-
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το μέλι. Ζεσταίνω το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πολύ συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να πάρουν μια βράση. Συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι το μείγμα να πήξει αρκετά. Αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτω το μείγμα αμυγδάλου. Τέλος, ρίχνω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω απαλά το μείγμα με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα, σαν καραμέλα.
-
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω κουταλιές από το μείγμα και τις απλώνω στα ταψιά, επάνω τη λαδόκολλα, σε σειρές, σε απόσταση 4 εκ. μεταξύ τους. Στρώνω την κάθε κουταλιά με την ανάποδη ενός άλλου, καθαρού κουταλιού που βυθίζω τακτικά σε ένα μπολάκι με νερό (για να μην κολλάει), μέχρι να λεπτύνει και να γίνει λεπτός δίσκος.
-
Ψήνω τους δίσκους για 5 - 7 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθούν (όχι τελείως αφού αυτό θα γίνει σταδιακά, καθώς στεγνώνουν) και να κρυώσουν. Τις ξεκολλάω προσεκτικά από τη λαδόκολλα.
-
Λιώνω την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Αποσύρω και αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
-
Παίρνω μία-μία τις φλωρεντίνες και τις μισοβυθίζω στη σοκολάτα: είτε θα βυθίσω μόνο τη μία πλευρά τους είτε τη μισή φλωρεντίνα, ώστε η σοκολάτα να τις καλύψει σαν ημικύκλιο.
-
Τις βάζω σε μια κρύα σχάρα για να στραγγίξουν και να στεγνώσει καλά η σοκολάτα, και τις σερβίρω. Διατηρούνται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο, σε καλά κλεισμένο δοχείο ώστε να μην απορροφήσουν άλλες οσμές του ψυγείου.
User Reviews
Exceptional!