Πίτσα με ζύμη πεϊνιρλί, πιπεριές Φλωρίνης και ανθότυρο
Υλικά
Για τη ζύμη
Για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
-
Βάζω σε ένα μπολάκι 150 ml από το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω κατά μέρος για 15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρίσει.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέτω το αλάτι και κάνω μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνω εκεί το ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύω με τα χέρια μου, μέχρι τα υλικά να ενωθούν και σταδιακά να σχηματιστεί μια μέτρια ζύμη. Τη μεταφέρω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω έντονα με τα χέρια μου για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και πολύ ελαστική και να ξεκολλά εύκολα από τα χέρια.
-
Την αλείφω με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζω το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω για 1 ώρα σε ένα σχετικά χλιαρό σημείο, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει.
Για την επιφάνεια
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον πελτέ, το χυμό ντομάτας, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο, πάχους 1 εκ. το πολύ. Στρώνω με λαδόκολλα το μεγάλο, ορθογώνιο ταψί του φούρνου και απλώνω εκεί το φύλλο. Το αλείφω με το μείγμα του πελτέ και σκορπίζω τις λωρίδες πιπεριάς. Σκορπίζω παντού το ανθότυρο και το τριμμένο κασέρι και ψήνω την πίτσα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά η ζύμη.
User Reviews
[…] By dinanikolaou.gr […]
Excellent!
Excellent!