destination taste!

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

: 6
: 25 min
           
: 6 hr

Εύκολο και δροσερό γλυκάκι για όλες τις εποχές.

Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 3 φύλλα ζελατίνη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια ή μια κάψουλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό
  • Για το σιρόπι
  • 300 γρ. ανάμεικτα κόκκινα φρούτα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Μουλιάζω τα φύλλα της ζελατίνης στο γάλα. Χαράζω κατά μήκος το μπαστουνάκι βανίλιας, ξύνω τα μαύρα σποράκια με ένα μαχαιράκι.
  • Βήμα 2 Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτω τα σποράκια και τα μπαστουνάκια της βανίλιας. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση. Στραγγίζω τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνω στην κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα που είχα τη ζελατίνη. Ανακατεύω καλά, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το γιαούρτι και τα ξύσματα πορτοκαλιού και λεμονιού.
  • Βήμα 3 Αφαιρώ τα μπαστουνάκια της βανίλιας και ρίχνω το μείγμα σε μια φόρμα ή το μοιράζω σε ατομικά φορμάκια.
  • Βήμα 4 Αφήνω την πανακότα για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο για να πήξει.
  • Βήμα 5 Για να ξεφορμάρω εύκολα, βουτάω τη φόρμα σε ζεστό νερό για 1 λεπτό.
  • Βήμα 6 Συνοδεύω την πανακότα με σιρόπι κόκκινων φρούτων.
  • Βήμα 7 Για το σιρόπι κόκκινων φρούτων: Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τα φρούτα και τη ζάχαρη. Τα αφήνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα παχύρευστο σιροπάκι.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια