destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΜΠΛΕ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

: 25-30
: 20 min
: 25 min
           
: 3 hr

Αν δεν σας αρέσουν τα φυστίκια Αιγίνης μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει. Αυτό που θα σας πρότεινα εγώ ως εναλλακτική είναι το φουντούκι. Ταιριάζει τέλεια με το κακάο.

Υλικά
  • 140 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο, άγλυκο
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, άψητα χοντροκομμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό και την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 3 Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω το μίγμα του αλεύρου και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω τα φυστίκια.
  • Βήμα 4 Στρώνω μια μακρόστενη φόρμα ή παραλληλόγραμμο τσέρκι με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω εκεί τη ζύμη και την πατάω καλά με τα χέρια μου για να καλύψει εντελώς τη φόρμα ή το τσέρκι και να γίνει ίσια η επιφάνεια. Καλύπτω τη φόρμα με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
  • Βήμα 5 Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και αναποδογυρίζω τη φόρμα επάνω σε μια επιφάνεια κοπής.
  • Βήμα 6 Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το μπαστούνι της ζύμης σε λεπτές φετούλες και τις αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 7 Ψήνω τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.