Μιλφέιγ από κέικ με σύκα και τυρί κρέμα
Υλικά
Εκτέλεση
-
Κόβω τα σύκα σε λεπτές φέτες και τις βάζω σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτω το πορτό, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα γαρίφαλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύω προσεκτικά με τα χέρια και αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά.
-
Στη συνέχεια στραγγίζω τις φέτες σύκου και τις αφήνω κατά μέρος. Σουρώνω το υγρό και το ανακατεύω με τις 3 κουτ. σούπας επιπλέον μαρμελάδα. Αφήνω το μείγμα κατά μέρος, για το σερβίρισμα.
-
Ζεσταίνω το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρω τις φέτες του κέικ σε δόσεις, για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν λίγο τραγανές. Τις αφήνω να κρυώσουν ελαφρά.
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το τυρί κρέμα με τις 6 κουτ. σούπας μαρμελάδα.
Συναρμολόγηση
-
Σε ένα πιάτο τοποθετώ μία φέτα κέικ και την αλείφω καλά με το μείγμα τυριού-μαρμελάδας. Από πάνω βάζω 2 - 3 φετούλες σύκου. Σκεπάζω με άλλη μία φέτα κέικ και στο κέντρο της βάζω 1 κουτ. γλυκού μείγμα τυριού-μαρμελάδας και μία ακόμα φετούλα σύκου. Η μερίδα είναι έτοιμη. Ετοιμάζω τις υπόλοιπες τρεις με τον ίδιο τρόπο.
Ρίχνω στο πιάτο λίγο από το μείγμα πορτό-μαρμελάδας που άφησα κατά μέρος και σερβίρω αμέσως.
User Reviews
Wow, this amazing!