destination taste!

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΑΤΟΜΠΡΙΑΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ MUSTARD & MAYO

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΑΤΟΜΠΡΙΑΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ MUSTARD & MAYO

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΑΤΟΜΠΡΙΑΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ MUSTARD & MAYO

: 4
: 15 min
: 10 min

Τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο με ιδιαίτερα πικάντικη σάλτσα. H σάλτσα του είναι πολύ εύκολη και με τις πιπερίτσες τσίλι δένουν υπέροχα και απογειώνουν το φιλέτο.

Υλικά
  • 2 σατομπριάν (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας κόψει 2 χονδρές φέτες από την κεφαλή ή το κέντρο του μοσχαρίσιου φιλέτου, βάρους 350 γρ. περίπου η καθεμία ή 4 λεπτότερες, από το ίδιο μέρος)
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 4 φρέσκες καυτερές πιπερίτσες τσίλι ή άλλες λιγότερο ή περισσότερες καυτερές πιπερίτσες που σας αρέσουν, καθαρισμένες από σπόρια και κοτσανάκια
  • 400 γρ. mustard & mayo dressing, Condito
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη σάλτσα: Για να ετοιμάσω τις πιπερίτσες φοράω πάντα γάντια κουζίνας ή λάτεξ για να μην ερεθιστεί το δέρμα μου. Ψιλοκόβω τη 1 καυτερή πιπερίτσα και την αφήνω κατά μέρος. Χονδροκόβω τις υπόλοιπες πιπερίτσες και τις ρίχνω στον κάδο του μπλέντερ.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το dressing και το ελαιόλαδο και χτυπάω καλά τα υλικά, για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να φτιάξω μια κρεμώδη, πυκνόρρευστη σάλτσα. Τη μεταφέρω σε ένα μέτριο μπολ, προσθέτω τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη σάλτσα στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρω.
  • Βήμα 3 Για το φιλέτο: Αλατοπιπερώνω τις φέτες του φιλέτου και από τις δύο πλευρές.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση με ραβδωτό πυθμένα, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψουν καλά. Βάζω στο σκεύος τις φέτες σατομπριάν και τις ψήνω για 2 – 4 λεπτά (για ελαφρύ προς μέτριο ψήσιμο), χωρίς να τις γυρίσω, ώστε να αποκτήσουν τις ωραίες σκουρόχρωμες ραβδώσεις του τηγανιού. Τις γυρίζω με προσοχή με μια ξύλινη σπάτουλα και τις ψήνω για άλλα 2 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Αν τις θέλω καλοψημένες παρατείνω το ψήσιμο για 1 – 2 λεπτά ακόμα, από κάθε πλευρά.
  • Βήμα 5 Τις αφήνω να «ξεκουραστούν» για 4 – 5 λεπτά και τις μοιράζω σε πιάτα. Βάζω από 1 – 2 κουτ.
  • Βήμα 6 σούπας σάλτσα σε κάθε μερίδα και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΒασική ζύμη τάρτας

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια