προορισμός…γεύση!

Μοσχάρι σαλμί με καρύδια

Μοσχαράκι σαλμί με καρύδια

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 2 hrs Total Time 2 hrs 15 mins

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Πλένω και σκουπίζω πολύ καλά τα κομμάτια του κρέατος. Τα αλατοπιπερώνω.
    Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζω τα κομμάτια του κρέατος, σε μονή στρώση. Τα σοτάρω για 3 - 4 λεπτά, χωρίς να τα γυρίσω, μέχρι να ροδίσουν από την κάτω πλευρά.

  2. Τα γυρίζω και τα σοτάρω για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο, πασπαλίζω με το αλεύρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 - 2 λεπτά ακόμα, μέχρι το κρεμμύδι να μαραθεί και να κολλήσει το αλεύρι στον πάτο της κατσαρόλας. Ανακατεύω τακτικά.

  3. Σβήνω με το κρασί, αφήνω για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τις κομμένες ντομάτες, τα καρύδια, τους σπόρους πιπεριού, τα κεδροκούκουτσα, την κανέλα, τη δάφνη και αλάτι και ανακατεύω. Προσθέτω όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε τα κομμάτια του κρέατος να καλυφθούν κατά τα 3/4 και ξύνω τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν τα καμένα υπολείμματα αλευριού και να ενωθούν με σάλτσα. Αφήνω να πάρει μια βράση.

  4. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 1½ ώρα (ή περισσότερο, αν χρειαστεί), μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά και να μελώσει η σάλτσα του. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος. Ωστόσο, το υπολογίζω από την αρχή και να αποφύγω με την προσθήκη, να χαθεί η «κρασάτη» γεύση του φαγητού.

  5. Μόλις δοκιμάσω το κρέας και δω ότι έχει μαλακώσει, αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζω το μοσχαράκι σε μια πιατέλα και το διατηρώ ζεστό. Αφαιρώ την κανέλα, τη δάφνη και τα κεδροκούκουτσα από την κατσαρόλα και πολτοποιώ την σάλτσα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια βελούδινη υφή. Επαναφέρω το κρέας και ανακατεύω.
    Το σερβίρω ζεστό, με μπόλικη σάλτσα και το συνοδεύω με πατάτες κρασάτες ή πιλάφι. 

Keywords: μοσχαράκι σαλμί με καρύδια

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Supreme