destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ & ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

: 6-8
: 40 min
: 40 min
           
: 1 hr

Οι μανιταρόταρτες είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Χορταστικές και γευστικές είναι ότι πρέπει για πρώτο πιάτο. Ο συνδυασμός μανιτάρι-μπλε τυρί είναι πραγματικά εξαιρετικός.

Υλικά
  • Για την τάρτα
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Mύλοι Δάκου
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 80 ml λευκό κρασί Κτήμα Avantis
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • 200 γρ. χαβιάρι γλυκιάς πιπεριάς, Μπέλλης
  • 100 γρ. μπλε τυρί Castello Danablu, Arla
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την τάρτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω βάζω το αλεύρι και το βούτυρο και «δουλεύω» με τα δάχτυλά μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Βήμα 2 Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Δεν αφήνω αυτή τη ζύμη να μαλακώσει γιατί περιέχει γιαούρτι που τη διατηρεί αρκετά μαλακή και εύπλαστη. Βουτυρώνω μια ταρτιέρα με ψηλά τοιχώματα διαμέτρου 26 εκ. και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15 λεπτά.
  • Βήμα 3 Για τη γέμιση: Βάζω τις 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω την πάστα σκόρδου και σβήνω με το κρασί. Αφήνω τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τη μοτσαρέλα, το μπλε τυρί, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αδειάζω τη γέμιση στην προψημένη τάρτα. Με ένα μεγάλο κουτάλι σκορπίζω το χαβιάρι πιπεριάς ψήνω την τάρτα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αποσύρω από τον φούρνο και αφήνω την τάρτα να σταθεί για 15 λεπτά πριν την κόψω.


Dina’s Daily Recipes«Δεματάκια» με λαχανικά, φιρίκι και μπλε τυρί

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό