προορισμός…γεύση!

\n

\n

Το ψωμί από κίτρινο αλεύρι είναι από τα πιο νόστιμα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αν το φτιάξετε σκέτο, μπορείτε να το διατηρήσετε μέχρι 1 εβδομάδα. Τα μυρωδικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τα γούστα σας.

καρβελάκι γάστρας με λουκάνικο

καρβελακι γαστρας με λουκανικο

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 1 ώρα Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 11 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Το ψωμί από κίτρινο αλεύρι είναι από τα πιο νόστιμα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αν το φτιάξετε σκέτο, μπορείτε να το διατηρήσετε μέχρι 1 εβδομάδα. Τα μυρωδικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τα γούστα σας.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βάζω σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το θρούμι και τη μαγιά. Προσθέτω το νερό και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι σχετικά «άγριο» σε υφή. Λαδώνω καλά μια στρογγυλή γάστρα και βάζω εκεί το ζυμάρι. Σκεπάζω με το καπάκι και βάζω στο ψυγείο για 12 ώρες.
    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία. Ρίχνω το λουκάνικο και σοτάρω για 3-4 λεπτά.
    blank
  3. Bγάζω τη γάστρα από το ψυγείο αδειάζω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και το ανοίγω με τα χέρια μου. Προσθέτω το λουκάνικο, τη ρίγανη και «διπλώνω» 2-3 φορές.
    blank
  4. Βουτυρώνω καλά την γάστρα μου και τοποθετώ μέσα το ζυμάρι. Κλείνω με το καπάκι, χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και ψήνω για 30 λεπτά. Αφαιρώ το καπάκι και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη. Βγάζω το ψωμί από το φούρνο και το μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσει.
    blank
Keywords: καρβελακι γαστρας λουκανικο

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Exciting!

  1. gargorg

    Exciting!