destination taste!

GALETTE ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ & ΚΡΑΣΑΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ

GALETTE ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ & ΚΡΑΣΑΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ

GALETTE ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ & ΚΡΑΣΑΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ

: 2 galette
: 30 min
: 20 min

Βελούδινη κρέμα αμυγδάλου με μοσχομυριστά αχλάδια. Προτιμήστε ένα καλό κρασί για το βράσιμο των φρούτων, αφού θα καθορίσει όλη την επιτυχία του επιδορπίου.

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα Ζύμη Ψαχνών
  • 6 μεγάλα αχλαδια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 750 ml Lenga Avantis
  • 60 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 λοβό φυσικής βανίλιας
  • Για την κρέμα
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • Για το τελείωμα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 40 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • ProteinNatural, Arla, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Καθαρίζω τα αχλάδια τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τους πυρήνες. Ραντίζω με το χυμό λεμονιού. Με ένα μυτερό μαχαιράκι, χαράζω τον λοβό της βανίλιας, ξύνω τα σποράκια και τα ρίχνω σε μια κατσαρόλα μαζί με τον λοβό. Προσθέτω το κρασί και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, ρίχνω τα αχλάδια και τα βράζω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά. Στραγγίζω τα αχλάδια από το σιρόπι και τα κόβω σε λεπτές φέτες. Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω το κρασί μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι.
  • Βήμα 2 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.
  • Βήμα 3 Για τις galette: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ξετυλίγω τις σφολιάτες και τις αφήνω επάνω στο αντικολλητικό χαρτί τους. Κόβω με τσέρκι 2 δίσκους. Μοιράζω στους δύο δίσκους την κρέμα, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά από την περιφέρεια χωρίς κρέμα. Στρώνω τις φέτες των αχλαδιών φροντίζοντας η μια να μισοκαλύπτει την άλλη.
  • Βήμα 4 Σηκώνω με προσοχή τις άκρες της ζύμης φέρνοντάς τες στο κέντρο για να εγκλωβίσω τα υλικά της γέμισης. Αλείφω με το χτυπημένο αυγό και σκορπίζω τα αμύγδαλα φιλέ. Περνάω και τα αμύγδαλα με λίγο χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με τη μαύρη ζάχαρη.
  • Βήμα 5 Μεταφέρω τις galette μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και ψήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζω από το φούρνο, τις αφήνω να κρυώσουν και ραντίζω με το σιρόπι του κρασιού. Σερβίρω με Protein Natural.
 


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο