προορισμός…γεύση!

Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα

Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 15 mins Cook Time 50 mins Total Time 1 hr 5 mins Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Off On
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω και αλευρώνω μια μέτρια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

  2. Ξεφλουδίζω τις μπανάνες, τις κόβω σε μικρούς κύβους σαν ζάρια και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα, ανακατεύω με προσοχή και αφήνω κατά μέρος.

  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθεί με το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνω το μαλακωμένο βούτυρο και χτυπάω μέχρι να φτιάξω ένα λείο, πυκνό μείγμα. Τέλος, ρίχνω τα κυβάκια μπανάνας, μαζί με το χυμό του μπολ, και την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.

  4. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει μέσα στη φόρμα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει εντελώς, επάνω σε μια σχάρα.

Keywords: κέικ με μπανάνα,σοκολάτα

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. vpapakir_s3u92yp9

    Mouth-watering