destination taste!

ΚΑΡΠΟΥΖΟΧΥΜΟΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΟΧΥΜΟΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΟΧΥΜΟΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗΣ

: 4
: 10 min

Το σιρόπι γρεναδίνης φτιάχνεται από συμπυκνωμένο χυμό ροδιού. Είναι ιδιαίτερα γλυκό, έχει έντονο κόκκινο χρώμα και χρησιμοποιείται πολύ στην παρασκευή κοκτέιλ. Το βρίσκουμε σε όλες τις κάβες και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Υλικά
  • 500 γρ. ψίχα καρπουζιού (καθαρό βάρος, χωρίς τη φλούδα), καθαρισμένη από κουκούτσια
  • χυμός από 2 πορτοκάλια, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 μήλα (ή 2 ώριμα ροδάκινα), ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα από κουκούτσια και ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας σιρόπι γρεναδίνης
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, πολύ ψιλοκομμένα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στο μπλέντερ το καρπούζι, το χυμό πορτοκαλιού και τη μισή ποσότητα μήλου (ή ροδάκινου) και πολτοποιώ καλά, μέχρι να φτιάξω ένα τελείως λείο υγρό μείγμα. Αν θέλω, το σουρώνω από ψιλό μεταλλικό σουρωτήρι.
  • Βήμα 2 Το μοιράζω στα ποτήρια, προσθέτω το σιρόπι γρεναδίνης και ανακατεύω πολύ καλά με ένα κουτάλι. Μοιράζω στα ποτήρια τα υπόλοιπα κομματάκια μήλου (ή ροδάκινου) και τα φυλλαράκια δυόσμου, ανακατεύω με ένα κουτάλι και σερβίρω αμέσως.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια