προορισμός…γεύση!

Δεν γινόταν να είμαι στο Παρίσι για το Πάσχα των Καθολικών και να μην επισκεφτώ το καινούργιο σοκολατένιο και ονειρεμένο μαγαζί του Ducasse.
Στην πιο όμορφη λεωφόρο του Παρισιού, στα Ηλύσια Πεδία, επέλεξε ο Alain Ducasse να ανοίξει αυτό το «αμαρτωλό» κατάστημα! Και λέω «αμαρτωλό» γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να το επισκευφθείς και να φύγει χωρίς αγκαλιές με σοκολατένιες λιχουδιές.
Στην είσοδο με περίμενε η Reiko, η υπεύθυνη του καταστήματος, και μπόρεσα να μάθω περισσότερα για τις σοκολάτες, το τρόπο που επιλέγουν τους κόκκους, τη διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα.
Κάθε σοκολάτα του Alain Ducasse, είναι ένα έργο τέχνης! Η λεπτομέρεια, οι ιδέες, η γεύση αγγίζoυν την τελειότητα! Οι κόκκοι κακάου επιλέγονται αποκλειστικά από τον Alain Ducasse και τους σοκολατιέρ του, για τη καθαρότητα αλλά και την προέλευσή τους. Μέτρησα, τουλάχιστον 12 διαφορετικές χώρες προέλευσης. Κάθε ποικιλία δουλεύετε ανάλογα με το «χαρακτήρα της»… Περισσότερο ή λιγότερο ψήσιμο, ελαφρύ ή έντονο καβούδισμα…
Ο Ducasse και οι σοκολάτες έχουν μια σχέση «έρωτα». Παρόλο που όλοι γνωρίζουν τον Alain ως κορυφαίο σεφ, εκείνος, δεν σταματά να εκφράζει την αγάπη του για τη σοκολάτα. Για εκείνον, είναι όλες οι παιδικές του αναμνήσεις… Μια φέτα ψωμί, πασαλειμένη με βούτυρο και σοκολάτα. Και πως την χαρακτηρίζει… ως «ένα τρομερά αισθησιακό αλλά και στοιχειωμένο υλικό»!
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, ο Alain σταματά το χρόνο στο τότε… Στον κόσμο της υπομονής, της αγάπης και της σωστής δουλειάς. Σ’ αυτόν τον κόσμο θέλει να ανακαλύψει ξανά τη φυσική, αισθητική και αισθησιακή μαγεία του κόσμου της σοκολάτας.
Δεν μπορούσα να μην δοκιμάσω λίγο από τις Πασχαλινές δημιουργίες. Μαύρη, γάλακτος, πραλίνα… έχει για όλα τα γούστα. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον το Lapin de Voyage ( το κουνέλι του ταξιδιού) με το εξάγωνο σχήμα του και στη «καρδιά» του γεμάτη με πραλίνα φουντουκιού!
Ταξιδεύεις ευχάριστα με αυτό το κουνελάκι που πρώτα ο ουρανίσκος έρχεται σε επαφή με το πλούσιο αρωματικό κακάο, στη συνέχεια απολαμβάνεις την τραγανότητα του κόκκου. Είναι τόσο καλά δουλεμένο που λιώνει στο στόμα!
Ένα ακόμα εκπληκτικό κουνέλι, το Lapin de Pâques, όλο σοκολάτα με ίσιες γραμμές και πολύ γαλλική φινέτσα. Εξαιρετική τεχνική και απίστευτη τελειότητα στο σχήμα του που όσο το παρατηρείς, αναρωτιέσαι τι κρύβει μέσα του… Εγώ το ανακάλυψα… Μικρά αυγά πραλίνας με αμύγδαλο και καμπανούλες με καρύδα!
Συνέχισα τη βόλτα μου μέσα στο μαγαζί, θαυμάζοντας όλες αυτές τις σοκολάτες, τις ιδέες, τα γεωμετρικά σχήματα και αυτό το μυστηριώδες αυγό που όλοι γνωρίζουν πλέον πως είναι Ducasse. Ένα αυγό τόσο καλά φτιαγμένο που μπερδεύει το μάτι δίνοντας την εντύπωση ότι γυρίζει μόνο του.
Τέλος ξεχώρισα και τα 4 μικρά αυγά στο χάρτινο κουτί τους, όπως όταν τα αγοράζεις. Είναι ακριβώς ίδια σαν να είναι πραγματικά αυγά με το κέλυφος τους. Πρέπει λοιπόν να τα σπάσει για να ανακαλύψεις τα διάφορα αρώματά τους: πραλίνα με καρύδα, φιστίκι, αμύγδαλο και φουντούκι!
Ένα μαγαζί λοιπόν που σου ξυπνάει όλες τις αισθήσεις! Αισθάνθηκα ξανά πιτσιρίκα που τα ήθελα όλα… και φυσικά δεν έφυγα με άδεια χέρια!
Αν βρεθείτε στο Παρίσι αυτές τις μέρες, μη ξεχάσετε να επισκευφθείτε τον Alain Ducasse και τις μοναδικές σοκολατένιες δημιουργίες του!
LE CORNER GALERIES LAFAYETTE CHAMPS-ELYSÉES
LE FOOD COURT – NIVEAU -1
60 AV. DES CHAMPS-ÉLYSÉES 75008 PARIS

1 Comment

  1. Exciting!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *