destination taste!

ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΓΕΥΣΕΙΣ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΓΕΥΣΕΙΣ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΓΕΥΣΕΙΣ

: 6
: 30 min
           
: 5 hr

Το τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι… Με λίγες θερμίδες και απόλυτα απολαυστικό. Δοκιμάστε το σε όποιες γεύσεις σας αρέσουν. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που υπάρχει μεγάλη ποικιλία.

Υλικά
  • 2 συσκευασίες έτοιμου ζελέ με γεύση φράουλα
  • 2 συσκευασίες έτοιμου ζελέ με γεύση κεράσι
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • φράουλες ολόκληρες, καλά πλυμμένες
  • κεράσια ολόκληρα, καλά πλυμένα (μην αφαιρέσετε το κοτσανάκι τους)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ, φτιάχνω, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τη μια συσκευασία ζελέ κεράσι. Αφήνω για λίγο να κρυώσει και προσθέτω το μισό γιαούρτι (200 γρ.). Ανακατεύω απαλά μέχρι να ενωθούν πλήρως τα δύο μίγματα και μοιράζω σε 3 ποτήρια, γεμίζοντάς τα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
  • Βήμα 2 Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τη μία συσκευασία ζελέ φράουλας και γεμίζω τα άλλα 3 ποτήρια, επίσης μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
  • Βήμα 3 Βάζω τα ποτήρια στο ψυγείο και τα αφήνω να παγώσουν και να σφίξουν για 2 ώρες.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ φτιάχνω τη δεύτερη συσκευασία ζελέ κεράσι, ακολουθώντας τις οδηγίες του κουτιού. Το αφήνω να κρυώσει λίγο. Βγάζω από το ψυγείο τα 3 ποτήρια με το μίγμα γιαούρτι-κεράσι και με προσοχή (χρησιμοποιώ κουτάλι) μοιράζω το υγρό ζελέ επάνω στην κρέμα. Βυθίζω λίγα ολόκληρα κεράσια στο ζελέ και ξαναβάζω τα ποτήρια στο ψυγείο.
  • Βήμα 5 Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με το ζελέ φράουλα.
  • Βήμα 6 Αφήνω τα ποτήρια στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ και σερβίρω.


Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια