destination taste!

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

 

 

 

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ, ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

: 4
: 10 min
: 15 min

Εναλλακτικό σαγανάκι με τρυφερό αρακά και ντοματίνια. Αν θέλετε να το σερβίρετε τις ημέρες της νηστείας, μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με κάποιο σπορέλαιο και να αφαιρέσετε το μανούρι.

Υλικά
  • 400 γρ. αρακά Bonduelle
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 120 ml κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 200 γρ. χρωματιστά ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. μανούρι, κομμένο σε κύβους
  • φυλλαράκια από 3-4 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πετιμέζι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα κρεμμυδάκια και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζω την πάπρικα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας. Προσθέτω το σκόρδο, το τζίντζερ και τον αρακά και συνεχίζω να ανακατεύω σε δυνατή φωτιά.
  • Βήμα 2 Σβήνω με το κρασί και αφήνω να βράσει για 1 λεπτό. Προσθέτω τη μουστάρδα και το μανούρι και χωρίς να ανακατέψω αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά. Ρίχνω τα ντοματίνια και συνεχίζω το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνω προσθέτω το δυόσμο και ανακινώ το τηγάνι.
  • Βήμα 3 Σερβίρω το σαγανάκι ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και λίγο πετιμέζι.


Dina’s Daily RecipesΚουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης & κράνμπερις

Dina’s Daily RecipesΒασιλόπιτα με πετιμέζι