Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά λαχανικά από αυτά που σας προτείνω αλλά και ανάλογα με την εποχή που θα τα σερβίρετε. Κρατήστε όμως το μπλε τυρί που τους δίνει μια άλλη διάσταση και τα «ενώνει».
«δεματακια» εκπληξη με λαχανικα, φιρικι και μπλε τυρι
Περιγραφή
Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά λαχανικά από αυτά που σας προτείνω αλλά και ανάλογα με την εποχή που θα τα σερβίρετε. Κρατήστε όμως το μπλε τυρί που τους δίνει μια άλλη διάσταση και τα «ενώνει».Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Instructions
Video
Off
On
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
-
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τις πιπεριές, τα κοκκάρια και τα φιρίκια, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Πασπαλίζω με μπόλικο πιπέρι και προσθέτω τα ντοματίνια, το αλαντικό και τον άνηθο. Ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
-
Διπλώνω 1 φύλλο κρούστας (ή 2 φύλλα Βηρυτού) και το απλώνω στον πάγκο. Λαδώνω ελαφρά και βάζω στο κέντρο του διπλωμένου φύλλου το ¼ της ποσότητας της γέμισης, φροντίζοντας να υπάρχουν απ’ όλα τα είδη των λαχανικών. Προσθέτω το ¼ της ποσότητας του σκληρού τυριού και θρυμματίζω σε χοντρά κομμάτια, 50 γρ. μπλε τυρί.
-
Κλείνω καλά το φύλλο, εγκλοβίζοντας τη γέμιση και καλύπτω με ακόμα 1 διπλωμένο και λαδωμένο φύλλο κρούστας (ή 2 φύλλα Βηρυτού), δίνοντας στρογγυλό σχήμα στο «δεματάκι». Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας άλλα 3 δεματάκια.
-
Τα λαδώνω ελαφρά και τα ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρω αμέσως.
-
*Η συνταγή μπορεί να γίνει και με τα δύο είδη φύλλων. Με τα φύλλα κρούστας θα χρειαστείτε 2 φύλλα ανά μερίδα, ενώ με τα φύλλα Βηρυτού, επειδή είναι λεπτότερα, θα χρειαστείτε 4 ανά μερίδα.
User Reviews
Flavorful