destination taste!

CUPCAKES ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

CUPCAKES ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

CUPCAKES ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

: 12
: 15 min
: 25 min

Η κολοκύθα και οι σταφίδες θα κρατήσουν ιδαρά τα cupcakes. Όσοι τα δοκιμάσουν, θα νομίζουν ότι τα έχετε σιροπιάσει.

Υλικά
  • 2 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 170 γρ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα (θα τη βρείτε σε όλα τα μεγάλα market)
  • 160 ml ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 50 γρ. φυστίκια, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • Για τη διακόσμηση
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. φυτική κρέμα, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 45 γρ. ζάχαρη άχνη
  • πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (ποσότητα ανάλογα με τον τόνο που θέλουμε να δώσουμε)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο, αφράτο, κρεμώδες μίγμα. Χαμηλώνω την ένταση, και προσθέτω σιγά σιγά το ηλιέλαιο και τη βανίλια.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
  • Βήμα 4 Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το αλεύρι στον κάδο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω την κολοκύθα καλά στυμμένη, τα φυστίκια και τις σταφίδες. Ανακατεύω καλά με μια μαρίζ.
  • Βήμα 5 Βάζω μικρές θηκούλες για cupcakes στο ειδικό ταψάκι και τις γεμίζω κατά τα ¾. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά.
  • Βήμα 6 Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και αφήνω τα cupcakes να κρυώσουν.
  • Βήμα 7 Σε ένα μπολ, χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα με τη άχνη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα. Προσθέτω την σαντιγί και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρω το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμώ τα κρύα cupcakes.


Air France & Gault & MillauΕξωτική σαλάτα με μάνγκο & κοτόπουλο

Air France & Gault & MillauΡάμεν με κοτόπουλο